Fusie Lewo en De Hoeken

Fusie Lewo en De Hoeken

Verandering van eigenaar na bijna 20 jaar,
maar unieke dienstverlening blijft

Overname De Hoeken BV door Metaalwarenfabriek Lewo BV

Metaalwarenfabriek Lewo BV in Woudenberg heeft De Hoeken Openhaarden en accessoires in Wijk bij Duurstede overgenomen. Eigenaar van Lewo, Tjarco Jilesen  is al sinds 2010 partner in het bedrijf, maar heeft sinds kort een meerderheidsbelang. Hoewel de eigenaar verandert, blijft Matthijs Lindeman, sinds 2003 eigenaar van de Hoeken, minderheidsaandeelhouder en nauw betrokken bij het bedrijf. Ook het team blijft grotendeels ongewijzigd, evenals de locatie.

Lewo BV is sinds 1980 gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige rookgasafvoeren en schoorstenen uit roestvaststaal. Het bedrijf onderscheidt zich vooral met duurzame, veilige en innovatieve producten. In 1984 is onder de naam Holetherm gestart met de productie van een eigen lijn. Groothandel de Hoeken brengt het assortiment sinds dat jaar op de markt. Dat de intensieve samenwerking van bijna 40 jaar tussen beide bedrijven tot een volgende stap leidt, is dan ook niet vreemd.

De markt is in beweging. Het uitgangspunt van de overheid is dat vanaf 2050 koken en stoken op gas niet meer mogelijk zal zijn. Daarnaast richten milieuorganisaties hun pijlen steeds vaker op houthaarden. Ook de pandemie heeft invloed. De consument bracht noodgedwongen meer tijd door in de eigen woning, wat heeft geleid tot forse investeringen. Daarvan heeft ook de haarden- en kachelbranche geprofiteerd. Zo ook De Hoeken. Het bedrijf in Wijk bij Duurstede is sinds de oprichting in 1971 uitgegroeid tot een toonaangevende groothandel met een ongeëvenaard uitgebreid assortiment op het gebied van haarden, rookgasafvoerkanalen en accessoires.

De wispelturige markt bood volgens directeur Matthijs Lindeman het perfecte aanknopingspunt om de organisatiestructuur tegen het licht te houden en zo het bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Doordat Tjarco Jilesen nu een meerderheidsbelang heeft, verandert na 20 jaar de eigenaar van het bedrijf. Daarmee is Lewo niet langer alleen producent, maar ook groothandel geworden. De lijnen tussen producent en klant worden daardoor korter, de organisatie en het voorraadbeheer efficiënter. Lewo neemt naast de rookgasafvoeren, ook het volledige assortiment accessoires over van De Hoeken. Op dat vlak blijft het beleid ongewijzigd: continue wordt gezocht naar innovatieve producten waaraan de markt behoefte heeft.

Het uitgangspunt van Lewo is al ruim veertig jaar hetzelfde: de productie van hoogwaardige kwaliteit rookgasafvoeren voor een scherpe prijs. Sinds 2007 is Tjarco Jilesen eigenaar van het bedrijf. Hij heeft het productprogramma verbeterd en uitgebouwd door te blijven investeren in  personeel, een nieuw pand en moderne productietechnologieën, zoals lasersnijden, laserlassen en weerstandslassen met invertertechniek.

Onlangs zijn op productniveau updates doorgevoerd.  Zo zijn bij Holetherm EW en CC gladde en makkelijk installeerbare componenten toegevoegd met een uniek kliksysteem (patent pending): Het nieuwe EW Deco en CC Deco. De systemen zijn uitermate geschikt voor zichtwerk. Komende tijd volgen nog meer belangrijke productinnovaties.

Gepubliceerd op: 14 juni | Terug