Over ons

Lewo BV

Al sinds 1980 houdt metaalwarenfabriek LEWO zich bezig met het op maat vervaardigen van hoogwaardige rookgasafvoeren en schoorstenen uit roestvaststaal. Een bewuste keuze, want bij de toepassing in rookgasafvoersystemen kan geen enkel ander materiaal de duurzaamheid, temperatuurbestendigheid en veiligheid van roestvaststaal overtreffen.

Al snel bleek de expertise en werkwijze van de toen nog kleine fabriek succesvol en ontstond de vraag naar een betrouwbaar, gestandaardiseerd rookgasafvoersysteem met de inmiddels bekende LEWO kwaliteit.

In 1984 werd gestart met een eigen lijn hoogwaardige, geïsoleerde rookgasafvoersystemen onder de naam Holetherm Dubbelwandig: buizen, bochten, dakplaten, trekkappen en montagemateriaal. Goede, betaalbare producten van eigen bodem. Het bleek een schot in de roos.

In 2007 werd LEWO BV verkocht aan een nieuwe eigenaar met wie al jarenlang een zakelijke relatie bestond. Het uitgangspunt bleef hetzelfde: de productie van hoogwaardige kwaliteit rookgasafvoeren voor een scherpe prijs. In de jaren die volgden werd het productprogramma verbeterd en uitgebouwd door te blijven investeren in de modernste productietechnologieën, zoals lasersnijden, laserlassen en weerstandslassen met invertertechniek, waardoor de hoogst mogelijke lekdichtheid wordt bereikt zonder verkleuring rond de las. Dit heeft geresulteerd in een zeer compleet programma, zodat er voor vrijwel elke situatie een Holetherm oplossing bestaat. Uiteraard zijn ook voor speciale situaties oplossingen mogelijk.

LEWO kan inmiddels bogen op:

  • een compleet en innovatief productprogramma
  • ISO 9001: 2015 gecertificeerde en gecontroleerde productie
  • goedkeuring van de Holetherm systemen volgens de strengste Europese normen
  • ruim 40 jaar ervaring met het produceren van betrouwbare en veilige rookgasafvoeren.

 

De Hoeken

Eind zestiger jaren begint Bertus Hoek handelsonderneming L.H. Hoek in Driebergen. Hij ging met een personenauto vol koperwerk (plantenbakken, helmkitten enzovoort) de winkeliers en showrooms af. Al snel kwamen daar smeedijzeren openhaardaccessoires bij. Alles werd toen opgeslagen in het woonhuis en in de schuur.

Met deze artikelen groeide de omzet zeer snel en werd er personeel aangenomen voor verkoop en expeditie. Na enkele jaren werd de handelsonderneming omgezet in De Hoeken B.V. De voorraad werd groter en kon niet langer thuis en bij kennissen opgeslagen worden. Er werden twee grote loodsen gehuurd in het bos in Driebergen. Ook deze bos-loodsen werden na een aantal jaren te klein.

De Hoeken B.V. had inmiddels voldoende middelen om zelf een hal met kantoor en showroom te laten bouwen in Langbroek. In Langbroek werd begonnen met de verkoop van rookkanalen en kachels. De verkoop bleef stijgen en er werden meer medewerkers aangenomen. Medewerkers vooral uit andere branches zoals een automonteur en een koster.

Omdat deze nieuw gebouwde hal binnen twee jaar te klein was, verhuisde De Hoeken B.V. naar een grote hal op de Langkamp 12 in Wijk bij Duurstede. Op de Langkamp werd, samen met Lewo BV uit Woudenberg, de basis gelegd voor het Holetherm-rookgasafvoersysteem. 

Door al deze ontwikkelingen werd De Hoeken B.V. een belangrijke allround groothandel en import/export in de branche.

Om de kwaliteit, efficiency en opslagmogelijkheden te continueren en te blijven ontwikkelen is De Hoeken B.V. in 2010 verhuisd naar een modernere en grotere hal aan de Hagenaar 1 in Wijk bij Duurstede.

Eind 2021 is De Hoeken overgenomen door Lewo.